RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 20/01/2016

Detingut l’últim director de la neteja del pantà de Flix, pel cas Acuamed


Gustau Moreno // FLIX
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El director de les obres de descontaminació del pantà de Flix, Pablo Martín, és un dels detinguts en l’operació anticorrupció pel frau d’Acuamed, en què es troben implicats els màxims responsables d’aquesta empresa pública que depèn del Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient. De fet, la neteja de l’embassament de Flix és una de les principals obres sota sospita, i per això la Guàrdia Civil va escorcollar dilluns la seu d’Acuamed en aquesta població de la Ribera d’Ebre, en el marc de les investigacions sobre una presumpta trama d'adjudicació fraudulenta d'obres de conduccions i tractaments d'aigües a les conques mediterrànies. Des de fa uns sis mesos, Martín era el director de les obres de descontaminació del pantà de Flix, a més de delegat d’Acuamed a València.

L'operació policial, batejada com a Frontino i executada per membres de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, es va centrar, en el cas concret de Flix, en la recerca de documentació. La investigació pretén esclarir, entre d'altres, si en el cas de les obres de la descontaminació de l'embassament de Flix es van adjudicar actuacions de forma fraudulenta, així com la possible falsificació de certificacions i liquidacions per incrementar les quantitats a abonar a les empreses adjudicatàries. En global, es calcula que el frau podria pujar als 25 milions d’euros. L’operació va suposar aquest dilluns la detenció de tretze persones arreu de l'Estat. A més de les obres de neteja del pantà de Flix, Acuamed ha adjudicat durant la darrera dècada desenes d’obres a les Terres de l’Ebre, la majoria emmarcades en el pla de restitució territorial però també en el pla integral de protecció del Delta (PIDE). A més, Acuamed també s’ha encarregat de la construcció de les depuradores d’Horta de Sant Joan o Sant Jaume d’Enveja, que recentment ha entrat en funcionament.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació