PORTADA | 14/01/2016

Front comú d’eurodiputats catalans per frenar el pla de conca de l’Ebre


Cinta Bonet / ACN // BRUSSEL·LES
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Els eurodiputats d’ERC, CDC, UDC, ICV i PSC han denunciat a Brussel·les l’aprovació del nou pla de Conca de l’Ebre i han remarcat que la Comissió Europea podria fins i tot multar el govern espanyol per incomplir la Directiva Marc de l’Aigua. Els eurodiputats confien que la visita, a principis de febrer, d’una delegació de la Comissió de Peticions de l’Eurocambra a la zona serveixi perquè Brussel·les pressioni el govern espanyol per canviar el pla.

L’eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun, ha assegurat que no permetran que la Comissió Europea mira cap a un altre cantó tot remarcant que el pla “no compleix amb les directives i s’ha de retirar”. Segons Francesc Gambús, d’UDC i membre de la comissió de Medi Ambient, “la Comissió Europea és el gran aliat a favor de la gent del Delta de l’Ebre i del riu” i ha predit que es posarà al costat del riu i de la directiva d’aigües. Josep Maria Terricabras, d’ERC, afirma que la visita d’una delegació de l’Eurocambra podria “posar les coses a lloc”. Per Javi López, del PSC, el pla aprovat pel govern espanyol en funcions és “un fet lamentable pel riu, per l’ecosistema del Delta i també té un efecte econòmic molt negatiu per a la comunitat que viu vinculada al Delta”. El pla, pel convergent Ramon Tremosa, està “clarament fora” del que pot acceptar Brussel·les.

L’eurodiputat del PP, Santi Fisas, rebutja aquesta visió, i assegura que “el fàcil seria fer com els socialistes, perquè no fas res”. Fisas recorda que el govern espanyol té un expedient obert per no haver presentat a temps els plans “des de l’època socialista”, i assegura que l’aprovat aquest gener “s’ha fet amb diàleg amb tota la conca hidrogràfica”. Segons Fisas, però, és “molt difícil” arribar a un acord amb la Plataforma en Defensa de l’Ebre perquè la seva proposta “és inviable”. Des de Ciutadans, no s’uneixen a les crítiques contra el pla de conca de l’Ebre, que consideren que compleix la Directiva Marc de l’Aigua.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació