CATALUNYA | 13/01/2016

Lluís Salvadó: 'Si tenim la possibilitat de recaptar impostos, l'estat té viabilitat'


ACN // SANT CARLES DE LA RÀPITA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Acabar de dissenyar, dotar i posar en marxa de forma efectiva la nova Agència Tributària catalana. Aquest és el principal i "molt complex" repte que el pròxim secretari d'Hisenda de la Generalitat, el rapitenc Lluís Salvadó, assumirà amb el seu nomenament. "Tots som conscients que és el coll de l'ampolla. Si tenim la possibilitat de recaptar impostos, l'estat té viabilitat, si no, no la tenim", ha assegurat a l'ACN. Després de sonar com a conseller d'Agricultura o Governació, Salvadó creu que des del lloc que li ha proposat al seu costat el vicepresident econòmic del Govern, Oriol Junqueras, és on podrà "ser més útil al Govern i al país", gràcies a l'experiència acumulada al Parlament.

Conscient que en una situació de "gestió ordinària" es tractaria d'un càrrec amb una transcendència "relativa", Salvadó assumeix que en el moment polític actual i davant del repte de crear "noves estructures d'estat" en divuit mesos, la tasca que tindrà al Departament d'Economia es prefigura com una de les més "essencials" i "estratègiques" de tot el Govern. Serà l'encarregat, en essència, de replicar les eines que un estat disposa per recaptar impostos i materialitzar la seva política fiscal.

Apunta, en concret, que caldrà impulsar i crear òrgans reguladors, transformar l'Institut Català de Finances en un banc públic, posar en marxa el cadastre, les duanes o gestionar el registre. Però, sobretot, el gran repte serà redimensionar i posar en marxa l'actual "petita" Agència Tributària de la Generalitat. Un organisme, apunta, que haurà de multiplicar els efectius "per deu", amb personal preparat, infraestructures i sistemes informàtics adaptats.

"Som molt conscients de la transcendència del repte i posarem, des del Govern, tota la prioritat. Continuarem la feina dels últims anys, en els quals hem treballat els projectes de com s'ha de construir l'Agència Tributària. No només hem de conceptualitzar i definir, sinó executar projectes, preparar el país per un futur que no serà senzill i Madrid posarà totes les traves del món", apunta Salvadó, que no dubta a definir aquesta tasca com un "repte molt complex", pels recursos limitats i pel poc temps per materialitzar-ho.

Amb el seu nomenament com a secretari general d'Hisenda, Salvadó es convertirà amb el càrrec polític ebrenc de les Terres de l'Ebre de més pes al govern. Assumeix la proposta del president d'ERC i del vicepresident del Govern com el lloc on se sent "més compromès", després de treballar i seguir directament durant els últims tres anys al Parlament, com a diputat, la qüestió de la hisenda pròpia. De fet, recorda, va ser ponent de la Llei de l'Agència Tributària aprovada l'any passat. "Tenia el compromís i l'interès i he estat acumulant bagatge i experiència. És el lloc on puc ser més útil al govern i al país. Estic absolutament satisfet i compromès amb el càrrec", apunta. Creu que la representació d'ebrencs al Govern pot incrementar en els pròxims anys. "Hem d'anar creixent, conreant cares, gent amb experiència i els fruits ja arribaran. Hem de sembrar i arribaran. Tenim gent amb prou projecció", tanca.

Enginyer industrial de formació i professió, Salvadó és secretari general adjunt d'ERC i ha estat diputat del Parlament de Catalunya per les Terres de l'Ebre durant la darrera legislatura, on ha exercit de portaveu adjunt del Grup Parlamentari republicà i de representant a les comissions d'Economia, Finances i Pressupost, i de Reglament. Va ser nomenat delegat del Govern a les Terres de l’Ebre des del 2004 fins al 2010 i, anteriorment, alcalde de Sant Carles de la Ràpita entre 1996 i 1997. També va ocupar la vicepresidència del Consell Comarcal del Montsià i va ser diputat provincial. / Imatge ERC EBRE.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació