CATALUNYA | 09/01/2016

Puigdemont presidirà un Govern amb tres grans àrees


ACN / G.M. // BARCELONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Junts pel Sí i la CUP han arribat aquest dissabte a un acord per desencallar la investidura que passa perquè Carles Puigdemont, alcalde de Girona i president de l'Associació de Municipis per la Indpendència (AMI), siga el nou president de la Generalitat, mentre que Artur Mas fa un pas enrere i queda fora del Govern. L'acord ha arribat gairebé en l'últim minut i in extremis, després de tres mesos de negociacions. La investidura serà aquest diumenge, just al límit per evitar unes noves eleccions anticipades. En roda de premsa posterior, l'encara president en funcions ha explicat que l'acord preveu que ell proposi el candidat, en aquest cas Puigdemont, una persona de la seva confiança i que "té molt clar el projecte".

Mas ha remarcat que Puigdemont és una persona vinculada a CDC i al municipalisme. Un alcalde "actiu" que ho està fent "molt bé" i que té experiència de gestió. "Sap què vol dir l'administració i també sap què vol dir el contacte proper amb la gent. I té molt clar el projecte, que Catalunya és un subjecte polític, que té dret a decidir el seu futur i que ens hem de plantejar com a objectiu tenir un estat propi", ha afegit.

En aquest sentit, ha dit que té "plena confiança" que quan Puigdemont sigui president, exercirà la seva condició "de manera altament eficaç i positiva".

Pel que fa a la resta del Govern, on Mas no hi serà, ha indicat que tot queda tal i com s'havia pactat prèviament, és a dir, amb tres macroàrees comandades per Oriol Junqueras, Raül Romeva i Neus Munté. Junqueras serà vicepresident i conseller d'Economia; Romeva serà el president de la comissió de govern d'Afers Institucionals i Exteriors, i Munté s'ocuparia de la de l'Estat del Benestar.

EL PLE, AQUEST DIUMENGE

El Ple d'investidura es farà aquest diumenge a les 5 de la tarda. Així ho ha anunciat la presidenta del Parlament, després que ha finalitzat els contactes amb els grups parlamentaris. La presidenta del Parlament ha convocat la mesa i la junta de portaveus una hora abans del ple. El debat d'investidura votarà la candidatura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat a proposta de Junts pel Sí. La proposta haurà de tenir majoria absoluta, un mínim de 68 vots, i aprovar-se en primera votació. / Imatge ACN.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació