CATALUNYA | 09/01/2016

Mas assegura que la CUP garantirà l'estabilitat


Afirma que es dedicarà a "renovar" CDC i deixa la porta oberta a tornar-se a presentar com a candidat

ACN // BARCELONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha anunciat aquest dissabte que la CUP s'ha compromès a donar estabilitat al Govern fins al punt que els seus diputats no podran votar en el mateix sentit que els partits contraris al procés quan estigui en risc la majoria governamental. A més, alguns dels seus diputats es renovaran, "assumint així els seus errors" en la negociació, i dos "s'incorporaran a la dinàmica de treball de Junts pel Sí, tot i que Mas no ha concretat de quina manera. Aquesta és la contrapartida que accepten els cupaires a canvi que Mas hagi renunciat a ser el candidat a la Presidència de la Generalitat en favor d'algú, ha dit, "de la seva confiança", en aquest cas Carles Puigdemont.

D'altra banda, Mas ha afirmat es dedicarà a renovar CDC a partir d'ara i ha deixat la porta a obert a tornar-se a presentar com a candidat en un futur, tot i que tampoc no ho ha garantit. Mas ha recordat que ell s'havia compromès a retirar-se de la primera línia política després d'aquesta legislatura, que estava fixada en divuit mesos, però ha argumentat que un cop no ha pogut ser investit, ell queda "rellevat" d'aquest compromís. Ha assegurat que ell queda "a disposició del Parlament" pel que se li demani, també a disposició del futur president, Carles Puigdemont, però ha reconegut que encara no ha pensat què farà amb la seva acta de diputat.

"Jo no vull càrrecs, i m'han ofert molts. Jo seré president o expresident", ha argumentat Mas per anunciar que no tindrà cap càrrec en el nou Govern.

L'encara president en funcions ha remarcat que "tan digne és ser president de Catalunya com ser expresident i poder fer unes determinades funcions", i en aquest punt ha assegurat que està a disposició del Parlament i del nou president de la Generalitat. "Si es considera en els propers temps que el que jo pugui aportar té algun valor o alguna conseqüència positiva pel país, jo amb molt de gust hi ajudaré", ha afirmat.

En l'àmbit del partit, ha explicat que ell es dedicarà de ple a la refundació de CDC i ha reiterat que, un cop ell no ha estat investit, queda rellevat del seu compromís de no tornar-se a presentar com a candidat. Tot i que encara no ho ha decidit, ha dit, la porta està oberta. / Imatge ACN.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació