CATALUNYA | 08/01/2016

La CUP denuncia "la manca de voluntat política" de Junts pel Sí


ACN // BARCELONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


A través d'un comunicat, la CUP ha denunciat la "manca de voluntat política" de Junts pel Sí a l'hora de negociar un possible acord per a la formació d'un nou govern. Segons expliquen, els negociadors de l'esquerra anticapitalista han afrontat les darreres reunions amb la idea de trobar un candidat alternatiu a Artur Mas i amb la disposició a "explorar compromisos en clau de governabilitat". Les trobades d'aquest dijous no van servir per trobar cap "posició de consens" però, tot i això, la CUP manifesta la intenció de "continuar treballant" per a l'entesa. En aquest sentit, han seguit els contactes entre cupaires i altres agents al llarg d'aquest divendres.

Després de la cimera promoguda per l'ANC en un hotel proper a la Sagrada Família amb els partits i les entitats sobiranistes, la CUP s'ha queixat aquest divendres de la falta de cintura de Junts pel Sí. "La CUP-CC s'ha assegut a les reunions amb la idea de trobar un candidat alternatiu a Artur Mas i disposada a escoltar totes les propostes. Conseqüentment, s'ha mostrat disposada a explorar compromisos en clau de governabilitat en base a la proposta d'acord cap a la independència, així com a assumir públicament una autocrítica sobre el procés de negociació. Tanmateix, i a hores d'ara, no podem constatar la mateixa voluntat política per part de la resta d'actors", segons denuncien en un comunicat.

Amb tot, els cupaires asseguren que no es quedaran "immòbils" davant del "compte enrere" i expressen la seva voluntat de "continuar treballant" per arribar a un acord que faci efectiu el mandat sorgit de les eleccions del 27 de setembre. Amb aquest objectiu, afegeixen, aquest dijous no sols van participar de la mencionada cimera, sinó també de reunions paral·leles amb Súmate, Òmnium i l'AMI. En el comunicat també indiquen que "els contactes" amb els agents implicats en les negociacions han seguit aquest divendres.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació