SALUT | 17/11/2015

Es posen en marxa 25 noves ambulàncies amb novetats en electromedicina


Les noves ambulàncies de les Terres de l'Ebre incorporen millores en la il·luminació, la climatització i la comunicació, i s'ha actualitzat tota l'electromedicina

Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Sistema d’Emergències Mèdiques ha posat en marxa aquest dimarts 25 noves ambulàncies a les Terres de l’Ebre. Les dotacions han estat renovades en el marc del desplegament del nou concurs de transport sanitari integrat que al territori s’ha adjudicat a la UTE Egara-La Fuente. En concret, són 21 ambulàncies de Suport Vital Bàsic integrades per dos tècnics d’emergències sanitàries (TES), tres de Suport Vital Avançat integrades per un TES, un infermer i/o un metge i un Vehicle d'Intervenció Ràpida (VIR) integrat per un metge i un TE, que donaran servei a més de 200.000 ciutadans.

Les noves ambulàncies de les Terres de l'Ebre incorporen millores en la il·luminació, la climatització i la comunicació, i s'ha actualitzat tota l'electromedicina amb grans novetats com el nou equipament monitor, un cardiocompressor, i un respirador d'última generació. També s'han ampliat els sistèmics que milloren els trasllats pediàtrics. La metgessa del SEM de la unitat de Roquetes, Sònia Giménez, ha detallat les millores del nou equipament.

Per als tècnics que les condueixen, també hi ha millores amb vehicles de canvi de marxes automàtic i un ordinador a bord que incorpora un navegador que busca la ruta més ràpida en qualsevol via, independentment del sentit de la marxa. El coordinador territorial del SEM a Terres de l'Ebre i Tarrgona, Alfonso López, ha afirmat que la diferència tecnològica amb les antigues ambulàncies és “enorme”.

El nou contracte manté el nombre de vehicles que presten servei i també tots els llocs de treball. S'augmenta el nombre d'hores en un 5,29% i es preveuen noves contractacions de personal. En aquest sentit el coordinador territorial del SEM ha rebutjat que el canvis en alguns serveis nocturns suposin una pèrdua de la assistència al territori. López ha assegurat que s'ha redistribuït els servei segons la demanda i la necessitat.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació