PORTADA | 12/11/2015

La Generalitat renovarà els trens que arriben a l’Ebre a partir de dilluns


Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El departament de Territori i Sostenibilitat començarà a substituir a partir de dilluns els trens de les línies de rodalies de Catalunya a les Terres de l'Ebre per uns combois totalment renovats. En concret, es substituiran els trens de la sèrie 470 que circulen actualment per les línies R15 i R16, per unitats 447 remodelades. Els nous trens tenen l'interior totalment renovat, seients ergonòmics, accessos per a persones amb mobilitat reduïda, i espai per a bicicletes i maletes grans. Territori i Sostenibilitat posarà en circulació aquest dilluns els dos primers combois a la línia R16, i la resta d'unitats fins arribar a 18 combois s'aniran substituint al llarg del 2016. La remodelació dels trens té un pressupost de 2’5 milions d’euros.

La Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre ha celebrat la notícia tot i que considera que la mesura és “insuficient”. Afirmen que aquesta és una de les promeses feta pel conseller Santi Vila durant la reunió mantinguda amb la Plataforma però que és preferible disposar de noves unitats 449 que no pas rebre els combois 447 remodelats.

D’altra banda, des de la Plataforma recorden que encara hi ha altres elements urgents a resoldre: freqüències i tarifes. Així, insisteixen que cal posar l’accent en millorar la franja horària de la tarda a la línia R16, amb un nou servei a partir de les 20.30 a 21 hores, i també al matí a la línia R15, ja que des de l’estació de Móra la Nova no hi ha cap tren entre les 8.26 i les 12.15 hores. Quant a les tarifes, des de la plataforma insisteixen en l’aplicació d’un factor corrector mentre no estiga enllestida la doble via entre Vandellòs i Tarragona, moment en què el temps per trajecte es reduirà i la relació qualitat-preu serà més justa. També es reclama la instauració definitiva del sistema d’integració tarifària.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació