PORTADA | 09/11/2015

La URV analitza la realitat del territori amb dades del mateixos empresaris


Cinta Bonet // AMPOSTA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Càtedra d’Economia Local i Regional del Campus Terres de l’Ebre de la URV ha posat en marxa un nou projecte per fer un seguiment del clima empresarial del territori. Amb aquest projecte es pretén copsar la conjuntura empresarial de les Terres de l’Ebre a partir de les dades qualitatives que els mateixos empresaris faciliten a través d’un seguit d’enquestes, així com veure semestralment com evolucionen els principals indicadors com la producció, els preus de venda, l’ocupació o la competitivitat. Tot i que aquest primer Índex del Clima Empresarial de les Terres de l’Ebre no permet fer comparacions amb observacions anteriors, el director de la Càtedra d’Economia Local i Regional del Camps Terres de l’Ebre de la URV, Juan Antonio Duro, ha explicat que si que els ha permès copsar les expectatives dels empresaris i completar aquella informació que faciliten les administracions.

Segons les dades recollides pel primer l’Índex del Clima Empresarial de les Terres de l’Ebre, les empreses compten amb una adequada capacitat productiva, només un 14% tenen una capacitat insuficient ja sigui pels costos dels recursos o la climatologia, o la baixa despesa pública en serveis o construcció. Pel que fa a la producció, els empresaris afirmen que el primer semestre del 2015 es va incrementar amb un índex del 2’54, mentre que hi ha escepticisme respecte l’evolució en el futur immediat, un fet que Duro veu dins la normalitat en empresaris que depenen molt del món local.

Quant a l’ocupació, al primer semestre del 2015 aquesta es va incrementar a les empreses ebrenques amb un índex del 2’35, mentre que per aquests darrers mesos de l’any la previsió és de manteniment. Els preus de venda també han tingut un comportament a l’alça amb un índex del 2’16, destacant un bon comportament dels preus en agricultura i amb una previsió d’increment moderat. Pel que fa a la competitivitat, els empresaris consideren que mentre aquesta ha augmentat en l’àmbit català, es manté en l’entorn espanyol i es redueix als mercats internacionals.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació