BAIX MAESTRAT I ELS PORTS | 19/10/2015

Comencen les declaracions judicials a Vinaròs pel projecte Castor


Cinta Bonet / ACN // VINARÒS
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L'excoordinador de l'Institut Geològic i Miner (IGME), que signa l'informe geològic de la tramitació de la concessió del projecte Castor, Jesús Gómez de las Heras, ha defensat que no se li va requerir, en l’informe geològic de l’any 2007, una avaluació del risc de terratrèmols en la posada en marxa del magatzem submarí i que, per aquest motiu, desconeix “per complet el risc de sismicitat de la zona”. Així ho ha explicat l'advocat d’Arca Ibèrica, l’ONG ecologista de l'acusació popular amb seu a Alcossebre. Aquest dilluns, Gómez de las Heras ha declarat durant més de tres hores als jutjats de Vinaròs en la primera de les compareixences de les diligències prèvies del cas Castor. A la sortida dels jutjats, l'excoordinador de l'informe ha assegurat que ha respost a totes les preguntes que li han fet els advocats de les parts, el jutge i la fiscalia. L'exfuncionari de l'Institut Geològic i Miner ha defensat que l'informe del Castor va seguir el mateix procediment que altres informes emesos per a l'autorització del magatzem subterrani de Yela, a Guadalajara.

En aquest sentit, la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia ha insistit, des de la porta del Palau de Justícia de Vinaròs, que ja existia un informe de l'Observatori de l'Ebre, fet l'any 2005, que alertava de la necessitat d'estudiar quin era el risc sísmic, que podia afectar la costa de les Terres de l'Ebre i el nord de Castelló, abans d'autoritzar l'activitat i la injecció de gas a les cavitats submarines.

A les portes del Jutjat d'Instrucció de Vinaròs, s'han concentrat una vintena de membres de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia per reclamar que la justícia depuri responsabilitats per aquest cas. El portaveu Evelio Monfort, ha lamentat que el procés s'hagi quedat "curt" amb la imputació de 18 tècnics i funcionaris de l'Institut Geològic i Miner, el ministre d'Indústria i Medi Ambient i responsables de l'exconcessionària ESCAL UGS. La Plataforma del Sénia considera que caldria responsabilitzar també dirigents d'ACS, propietària majoritària d'ESCAL UGS.

Per la seva part, el fiscal de Castelló, José Luís Cuesta, confia en què en les diligències prèvies del cas Castor es “reconstruirà” la tramitació del projecte per detectar on es van donar “les deficiències”.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació