BAIX EBRE | 22/08/2019
Etiquetes de comentaris
Benifallet reobre el camí d’accés a les Coves Meravelles
G.M. / ACN // BENIFALLETL'Ajuntament de Benifallet ha reobert este dijous al migdia l'accés a les Coves Meravelles que estaven clausurades des de dimarts per un petit despreniment de roques al camí. Un primer informe dels Bombers i una revisió 'in situ' de tècnics de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya certifiquen que ha estat un fet puntual, i que no hi ha risc per als visitants. L'Ajuntament rebrà més endavant un informe exhaustiu "amb recomanacions sobre les vessants i l'entorn" de l'accés a les Coves, segons ha explicat la tinent d'alcalde Sílvia Folqué.
Per prevenció, l'Ajuntament de Benifallet va decidir dimarts tancar provisionalment les Coves Meravelles després que es produís un petit despreniment de roques al camí d'accés. Tot i que una primera revisió dels Bombers ja descartava que es pogués repetir l'incident, el consistori ha esperat l'informe i la comprovació que han fet, aquest dijous al matí, tècnics de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i han decidit reobrir aquest important actiu turístic del municipi i de les Terres de l'Ebre.
Les Coves Meravelles de Benifallet, les més importants del país per la gran quantitat i qualitat d'estalactites i estalagmites, reben més de 30.000 visitants cada any. Els mesos de juny i juliol s'han comptabilitzat unes 5.000 visites mensuals però aquest mes d'agost la xifra augmenta entre les 300 i 350 visites diàries.
A l'estiu es poden visitar cada dia i també tots els caps de setmana durant els mesos de setembre –excepte el cap de setmana de la Festa Major- i d’octubre. En canvi, a l'hivern es tanquen per afavorir la seua "oxigenació". Les visites al municipi es poden complementar amb un viatge amb llagut pel riu Ebre i les diferents propostes gastronòmiques de Benifallet.
Les Coves Meravelles es van descobrir el 1968, fa més de 50 anys. Tenen un recorregut de més de mig quilòmetre amb diferents desnivells de gairebé 10 metres. La part de les coves que es poden visitar consta de tres sales, la del Llapis, l'Amfiteatre i la de la Música, que ofereixen un espectacle geològic únic per la gran quantitat de "fascinants i estrambòtiques" formacions que contenen. Enguany l'Ajuntament de Benifallet n'ha millorat la il·luminació i també l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i altres capacitats, en col·laboració amb la Fundació Obra Social de “la Caixa”.
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
PUBLICITAT
AL MINUT
Tweets por el @copdull.
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
EN PORTADA
Pallarès: ‘Ha sigut un dels pitjors anys per la mosca negra’.
Més de 27.000 alumnes començaran el nou curs escolar a les Terres de l’Ebre.
Disminueix la creació d’ocupació però augmenta el pes de les mitjanes empreses.
PUBLICITAT