PORTADA | 23/09/2015

La CUP avisa d’una possible segona transició si no es trenca amb l'Estat


Cinta Bonet / ACN // AMPOSTA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L'exdiputada de la CUP Isabel Vallet ha assenyalat que "si no som capaces de construir una palanca que forci una ruptura amb l'Estat, ens podem trobar amb una segona transició, amb el cartró pedra que va significar l'Estatut o amb un altre pacte fiscal". D'aquesta manera, Vallet va apel·lar directament a Junts pel Sí perquè a partir del 28-S la candidatura se sumi a la "ruptura" que proposen, perquè "un altre pacte fiscal”, va dir, “no el consentiran". Vallet ha destacat que la construcció de la palanca també dependrà dels vots dipositats a la ruptura i de la capacitat d'organització a partir del 28-S. Però sobretot, ha ressaltat, "de situar al centre que la independència és impossible sense desobediència".

Durant el discurs, Vallet també va fer referències al reguitzell de declaracions que s'estan fent públiques els darrers dies en contra de la independència de Catalunya, des de la banca fins a l'església. En aquest sentit, Vallet ha volgut posar de manifest que la CUP només serveix a un poder que és el "poder popular".

El cap de llista de Tarragona, Sergi Saladié, també va insistir en la idea de desobediència. Saladié va assenyalar que amb la declaració unilateral d’independència no n'hi haurà prou perquè, va dir, “a Catalunya ja ens vam declarar sobirans el 2013 i després amb el referèndum Artur Mas es va tirar enrere”. Pel cap de llista tarragoní, un cop declarats independents, "haurem de començar a desconnectar-nos i desobeir de lleis injustes i crear nous espais”. Per Saladié hi ha dues qüestions cabdals on s'haurà d'actuar un cop comenci la desconnexió: una és la hisenda, i l'altra l'energia.

L'acte central de la CUP a Terres de l’Ebre va aplegar unes 200 persones a l'Auditori de la Unió Filharmònica d'Amposta. El míting va comptar amb la participació dels candidats ebrencs Carme Abril i Pau Balmaña, la número 4 per Barcelona, Gabriela Serra, i l'actuació musical de Borja Penalba.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació