TORTOSA | 17/05/2019

Els candidats ho donen tot al debat definitiu de Tortosa


Gustau Moreno // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El futur dels terrenys de Renfe i del mercat municipal, la promoció econòmica i el turisme, el debat sobre el nou hospital, la recuperació del nucli històric, les polítiques socials, la cultura i les instal·lacions esportives han centrat el debat electoral de Canal 21 Ebre amb els candidats a l’alcaldia de Tortosa que ja tenen representació a l’Ajuntament. Un dels moments del debat ha estat quan el candidat del PP, Tonyo Vallès, ha proposat el trasllat del mercat municipal a les naus de l’antiga Indo, a canvi de convertir l’edifici actual en un gran centre cívic, lúdic i cultural.

Xavier Rodríguez, de la CUP, ha proposat més participació ciutadana per decidir el model d’urbanisme i els projectes que es volen al municipi. Així, ha rebutjat els nous eixamples projectats als afores de la ciutat, en lloc de recuperar el nucli i el centre històric. A més, també ha acusat l’alcaldessa de viure “a la Tortosa de les meravelles”, i li ha exigit que faci públic el seu sou com a presidenta del Consorci d’Aigües de Tarragona.

Per la seua banda, el PSC ha defensat la transformació dels terrenys de Renfe i la millora del nucli antic el candidat del PSC. Enric Roig ha dit que el nucli històric no pot ser només “el plató de la Festa del Renaixement”, i ha apostat per la reforma dels barris del Castell i de Sant Jaume.



Jordi Jordan ha rebutjat obres faraòniques que s’han promès altres vegades, i ha recordat que Movem defensa la reforma de les principals artèries viàries del barri de Ferreries, així com del carrer Cervantes i de les places de l’Ajuntament i d’Alfons XII. Unes obres que el PDeCAT i Esquerra han rebutjat durant l’actual mandat.

Xavier Faura ha explicat la seua proposat per recuperar i urbanitzar els terrenys de Renfe sense perjudicar el comerç local, així com per obrir la ciutat al riu. A més, el candidat d’Esquerra-Tortosa Sí també ha acusat a Meritxell Roigé de no tenir tancada la cessió dels Josepets.

Per la seua banda, la candidata de Junts per Tortosa ha defensat la gestió del govern municipal per alliberar els terrenys de Renfe i la cessió de l’antic col·legi Sant Josep. De fet, Roigé ha acusat a Movem Tortosa de copiar-los esta i altres propostes del programa. A més, també ha atacat Esquerra per la pèrdua d’especialitats mèdiques, i ha reclamat al PSC que executin el tram pendent de l’autovia A-7.

El debat de Canal 21 Ebre, que s’ha comentat activament a les xarxes amb l’etiqueta #DebatC21, ha estat el segon i últim debat d’esta campanya del 26-M a Tortosa, i l’únic organitzat en exclusiva per un mitjà de comunicació del territori. El proper dimarts, Canal 21 Ebre també farà en directe el debat amb els tres candidats amb representació a Amposta, a partir de les 10 del matí.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació