ESPORTS | 08/09/2015

Jornada dura per als referents del futbol ebrenc

Maria Acosta // ASCÓ

L’Ascó va sumar la segona derrota setmana sense puntuar, després de la derrota enfront el Gavà per 0 a 1. Pel que fa a Primera Catalana, la lliga va engegar-se aquest cap de setmana i l’Amposta va enfrontar-se al Vista Alegre, amb resultat final de 3 a 3. Finalment, el Jesús i Maria encetava categoria i es va veure les cares amb la Rapitenca. En aquest matx també hi va haver un empat, en aquest cas 2 a 2.

L’Ascó va veure la segona derrota de la lliga, en aquest cas contra el Gavà. El partit va ser difícil per a tots dos conjunts, vist que només s’aproximaven a l’àrea contraria a pilota aturada. L’únic gol del matx va arribar al minut 26 per part dels homes de Juan Pons. Falta lateral des de l'esquerra que Dani Iglesias posava a l'àrea petita per a Nico Kata, qui enviava la pilota al fons de la xarxa. Amb el marcador en contra, els de la Ribera d’Ebre gairebé anoten l’empat. Als últims compassos del primer temps es va anul·lar un gol, de llançament de falta d’Artur Gòdia, una acció molt protestada per part dels jugadors i aficionats asconencs.

Al segon temps, i amb l’entrada de Bertomeu, es va buscar presència en atac per remuntar el marcador. Els de Miguel Rubio van intentar encetar el lluminós del municipal ebrenc des de totes les distàncies. Malgrat l’esforç va resultar impossible. El col·legiat va tornar a ser el protagonista indiscutible de la jornada, després de no assenyalar una clara caiguda de Genís dins l’àrea sense que el defensor toqués en cap moment la pilota. L’encontre finalitzava 0 a 1 a favor de l’equip visitant. D’aquesta manera, l’Ascó suma la segona setmana consecutiva sense puntuar.

Cal destacar també un dels derbis ebrencs de la jornada de diumenge a Primera Catalana, que aquest cap de setmana donava el tret de sortida de la nova lliga. Possiblement era un dels partits més esperats, arran de l’ascens del Jesús i Maria a Primera. I és que el conjunt d’Àngel Garcia s’enfrontava a la Rapitenca. De fet, els de Fernando Crespo van avançar-se al marcador tan sols un minut després del xiulet d’inici. El responsable va ser Mohamed Benkiran, un fet que va fer créixer a l’equip de La Ràpita. Gairebé als 20 minuts de partit, els locals tornaven a rebentar la porteria rival amb un gol de David Silva. D’aquesta manera s’arribava al descans amb l’avantatge de la Rapitenca per 2 a 0. A la represa el Jesús i Maria va saber treure la força suficient per empatar l’encontre a pocs minuts del final. Tots dos gols van ser obra d’Iván Taranilla. Així el municipal de la Devesa no va poder veure la victòria del seu equip, malgrat que el Jesús i Maria va poder mesurar la rivalitat i la tècnica de la nova categoria.

Pel que fa a l’Amposta s’enfrontava al Vista Alegre en un partit ple de gols i amb molta dinàmica. Els del Montsià van dominar tota la primera meitat del matx. Becerra va marcar el primer gol un cop passada la mitja hora de partit. En els darrers cinc minuts del primer temps el conjunt de Castelldefels va augmentar la diferència al marcador. Així s’arribaria al descans 1 a 2. A la represa l’equip d’Antoni Teixidó es quedava amb només 10 homes. No obstant això, Callarisa transformava l’empat al marcador. Més tard, Becerra i Calsina van protagonitzar el 3 a 2. Al temps afegit el Vista Alegre va saber buscar les taules al marcador 3 a 3.