PORTADA | 26/03/2019

El Govern es nega a traure els bous de l'illa de Vinallop perquè s’haurien de sacrificar


Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Govern es nega a traure els bous de l'illa de Vinallop malgrat l'amenaça dels ecologistes perquè estan en risc espècies botàniques protegides. El Gepec-EdC tampoc descarta portar a instàncies judicials el que consideren un cas de prevaricació, per suposat incompliment de la normativa de Reserva de Fauna Salvatge de l'Illa de Vinallop, protegida també amb la Xarxa europea Natura 2000, per l'encàrrec a un ramader i un veterinari de l'avaluació i l'esterilització dels animals, perquè deixin de reproduir-se. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha refusat aquesta petició perquè caldria sacrificar els animals.

L'altra denúncia que està sobre la taula és el contenciós administratiu que prepara el Consell Regulador de la DO Terra Alta i que han decidit accelerar després de l'aprovació definitiva, per part d'Urbanisme, dels plans especials dels tres nous parcs eòlics projectats al nord de la comarca. Pallarès ha assegurat que el tràmit estava en marxa i no es podia aturar, però ha reclamat una reunió urgent amb el departament d’Empresa per conèixer l'estat de les negociacions amb els promotors de les centrals.

També des de la delegació territorial del Govern a l'Ebre s'ha traslladat al departament d'Agricultura la necessitat d'aplicar una moratòria d'arrencada d'oliveres mentre es tramita la llei de protecció dels arbres monumentals al Parlament, però el delegat Pallarès ha remarcat que un aspecte important contra l'especulació i l'espoli passa per “incidir en els propietaris” que la nova normativa ha de ser “una oportunitat i no una amenaça” per a la viabilitat dels seus cultius. La nova llei, ha defensat, ha d'incloure compensacions per un treball de producció limitat a la tradició i al respecte i cura dels arbres patrimonials.

Quant als World Sport Games que se celebraran a Tortosa la primera setmana de juliol, Pallarès ha avançat que ja hi ha 3.500 inscrits, una xifra que considera un èxit.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació