PORTADA | 20/02/2019

Ports invertirà 9,5 milions als ports ebrencs els propers quatre anys


Cinta Bonet / ACN // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Ports de la Generalitat invertirà 9,5 milions d'euros a la zona portuària ebrenca. Així ho preveu el Pla d'Inversions 2019-2022 que ha presentat el gerent Joan Pere Gómez, qui ha destacat l’esforç per l’equilibri territorial.

Un 36% de la inversió territorial es destinarà al port de la Ràpita on es preveu un dragatge, la millora del port pesquer i del passeig marítim o una passarel·la d'accés a la dàrsena est. D’altra banda, Ports vol potenciar les dàrsenes comercials d'Alcanar i Sant Carles de la Ràpita, on es pressuposta la construcció de noves naus per desenvolupar activitats d'I+D, construcció naval o hivernació i manteniment d'embarcacions. La setmana que ve s'ha convidat al Clúster Barcelona per mostrar les possibilitats d'aquestes instal·lacions portuàries a empresaris.

Gómez ha reconegut que només el 6% dels creuers de les companyies de tot el món encaixen en les característiques del port de Sant Carles de la Ràpita, amb un calat de 6,5 metres i un moll d'amarratge de 140 metres. Ara bé, ha anunciat que els creuers tornaran al port rapitenc l'any 2020 després d'aconseguir acords amb Sea Cloud Cruises i FTI Cruises-MS Berlin, totes dues amb seu a Hamburg, a Alemanya.

A l'Ametlla de Mar el pla preveu d'1,3 milions d'euros, dels quals 650.000 euros destinats a l'edifici de sector serveis que va quedar fora de l'anterior pla d'inversions perquè l'Ajuntament va rebutjar el projecte que s'havia previst. El gerent confia que en aquest nou període s'arribarà a un consens.

Al port de les Cases d'Alcanar també s'estudien accions que mitiguin els efectes de les llevantades. Al port de Deltebre es preveu ampliar la capacitat actual passant de 163 embarcacions a 358 mentre que a l'Ampolla s'invertirà per millorar el dic de recer i les xarxes de servei de la tercera alineació. // Foto GENERALITAT DE CATALUNYA.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació