PORTADA | 08/02/2019

El PDeCAT defensa Suárez i acusa ERC d’actuar de “manera il·lícita”


Redacció // RIBA-ROJA D'EBRE
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Partit Demòcrata a les Terres de l’Ebre ha emès un comunicat on lamenta les “accions i mala intenció” que asseguren se’n deriva dels comunicats i declaracions d’ERC sobre el futur abocador de Riba-roja i que consideren “només tenen com a objectiu deteriorar la reputació i la honestedat d’Antonio Suárez”. En el comunicat, el PDeCAT defensa que la tramitació del dipòsit controlat de Riba-roja va complir totes les normatives de caràcter ambiental i territorial. També deixen clar que tota la tramitació administrativa que s’ha realitzat per part del departament de Territori i Sostenibilitat es va dur a terme en anterioritat al nomenament d’Antonio Suárez com a director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat, i recorden que aquestes actuacions van ser objecte d’exposició pública i dels corresponents períodes habilitats per a la presentació d’al·legacions.

També assenyalen que la tramitació administrativa de l’abocador de Riba-roja es va efectuar en anterioritat a les diferents resolucions judicials sobre el dipòsit controlat de Vacamorta, al Baix Empordó. Per tant, asseguren, es tracta de “dos projectes independents l’un de l‘altre”. El PDeCAT de les Terres de l’Ebre afirma que confia plenament en el govern de la Generalitat i en la seva capacitat per proposar la millor forma d’execució de la sentència de Vacamorta des d’una perspectiva ambiental i territorial, minimitzant l’impacte ambiental. De fet, es mostren convençuts que el trasllat de residus des de l’Empordà fins a la Ribera d’Ebre “no és una opció ambientalment i territorialment factible”.

En el comunicat també parlen de l’energia eòlica. Recorden que l’Ajuntament de La Fatarella ha iniciat els tràmits administratius d’implantació d’un nou parc eòlic a la Terra Alta. Una acció, apunten, que s’ha realitzat després que el Consell Comarcal de la Terra Alta aprovés per unanimitat blindar la comarca de noves instal·lacions eòliques, un pacte ratificat pel mateix Ajuntament de la Fatarella. També apunten que a la Diputació de Tarragona, ERC va votar a favor contra la massificació eòlica a la Terra Alta.

En aquest punt, el PDeCAT acusa ERC de tenir “comportaments selectius”. Denuncien que “depenent del projecte, canvia de parer i actua de manera il·lícita sense tenir en compte els acords aprovats en anterioritat”.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació