PORTADA | 06/02/2019

El CAT demana un ajust de la concessió a la CHE per la reducció del consum


Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha demanat un ajust de l'actual concessió del minitransvasament a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) davant la reducció dels consums i les dotacions de la indústria i els ajuntaments. La petició és per passar dels 100,27 hectòmetres cúbics anuals a 94,71. Les empreses industrials del Camp de Tarragona van consumir l'any passat un 15% més d'aigua reutilitzada de les depuradores de Vila-seca i Tarragona i es va reduir un 14,43% la subministrada pel CAT. La presidenta del CAT, Meritxell Roigé, afirma que les dades mostren que s’està realitzant una gestió eficient de l’aigua i que l’objectiu és anar incrementant l’ús d’aigua reutilitzada.

Roigé també ha explicat que el Consorci negocia amb la CHE que els pobles ebrencs de la conca deixin de pagar el cànon de l'aigua. També es posarà en marxa enguany, entre altres, el projecte per fer arribar aigua de l'Ebre a deu municipis de la Conca de Barberà, una actuació que aparca el polèmic pacte de Rialb.

Un altre dels projectes que s’executarà a partir del 2020, després de la finalització del projecte Life+ ADMICLIM, és el transport de llims generats a la planta de l’Ampolla i la seva dispersió a través dels canals de reg a les comunitats de regants per contribuir a evitar la subsidència del delta de l’Ebre.

Per aquest 2019 està previst continuar aplicant el Pla Estratègic 2018-2021. Així, s’invertiran 9’3 milions d’euros, en el termini de dos anys. Destaca la construcció d’un dipòsit regulador al Vendrell i actuacions de seguretat com són el soterrament dels autoportants des de l’Ampolla a l’Hospitalet de l’Infant.

Aquest 2019 el CAT commemorarà els 30 anys d’inici del subministrament d’aigua arreu de la demarcació de Tarragona. En aquest context, s’ha encarregat un estudi sobre l’impacte econòmic del CAT al territori des de l’inici de l’explotació l’any 1989. // Foto SÍLVIA ALARCÓN.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació