CULTURA | 21/12/2018
Etiquetes de comentaris
Satisfacció a la Fatarella per la declaració de la UNESCO a la pedra en sec
Sílvia Alarcón // LA FATARELLAGatano Blanch és veí de la Fatarella i mestre marger. Des de ben jove treballa la pedra en sec per construir marges i altres estructures al camp. Una tècnica que ha estat declarada recentment Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO. Així valorava la notícia aquest mestre marger.
La pedra en sec és una tècnica mil·lenària que aprofita la pedra per crear estructures sense cap element d’unió. Actualment es conserven milers, i per tant, tenen un paper destacat en el paisatge rural català, però també a la resta del món.
La Fundació el Solà de la Fatarella treballa per la seva preservació i ha estat una de les impulsores de la candidatura juntament amb altres països com Grècia, Xipre, França o Itàlia. Per aquesta entitat, la declaració representa un reconeixement a aquesta tècnica.
Mallafrè, que també és doctorant de la URV sobre la investigació d’aquesta tècnica, ha explicat que amb aquesta declaració s’espera que hi hagi una preservació d’aquest patrimoni.
Des de la fundació asseguren que aquest reconeixement els permetrà continuar amb l’estudi, la difusió i la conservació d’aquest patrimoni convertit en art.
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
PUBLICITAT
AL MINUT
Tweets por el @copdull.
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
EN PORTADA
Pallarès: ‘Ha sigut un dels pitjors anys per la mosca negra’.
Més de 27.000 alumnes començaran el nou curs escolar a les Terres de l’Ebre.
Disminueix la creació d’ocupació però augmenta el pes de les mitjanes empreses.
PUBLICITAT