PORTADA | 05/08/2015

Reactiven el projecte de construcció de tres assuts al tram final de l’Ebre


Sílvia Alarcón // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L’empresa Societat General de Serveis a Col·lectivitats SA (Sercosa) ha reactivitat el projecte de recuperació i ordenació de l’Ebre en el tram català. En concret, es projecten tres assuts amb centrals hidroelèctriques a Campredó, Benifallet i Garcia. L’objectiu de l’obra és tenir una làmina d’aigua el més uniforme possible al llarg del riu per mantenir l’estabilitat dels marges i facilitar la navegabilitat del riu. El projecte no ha comptat fins ara amb el suport de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i està pendent de les condicions del Ministeri de Medi Ambient.

Els assuts projectats tindrien una potència estimada d’entre 11 i 15 MW amb una mitjana de producció d’entre 50 i 70 GW. Els promotors del projecte van explicar en la reunió del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre que la inversió de l’empresa és de prop de 100 milions amb la creació d’uns 800 llocs de treball mentre es construeixen els assuts i les centrals hidroelèctriques. El període de construcció es preveu que sigui entre dos i tres anys.

El president del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre, Josep Maria Franquet, ha recordat que el projecte va néixer l’any 1999. Una iniciativa que sempre ha topat amb moltes dificultats en la seva tramitació administrativa, ja que la CHE mai li ha donat suport. Amb tot, Franquet ha assegurat que és un projecte ‘interessant’ pel territori, tot i que s’hagin de prendre mesures correctores sobre els talussos del riu, les alçades d’aigua o els possibles efectes sobre les avingudes.

A banda d’aconseguir millores en la navegabilitat del riu, la construcció dels tres assuts permetrà també, combatre contra la plaga de la mosca negra, ja que s’aconseguirà aixecar uns tres metres la làmina d’aigua.

L’empresa SERCOSA ja gestiona la central hidroelèctrica de l’assut de Xerta.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació