PORTADA | 15/11/2018

Les pluges tornen a provocar barrancades i inundacions al Baix Ebre i al Montsià


C.B. / G.M./ ACN // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La pluja ha tornat deixar grans acumulacions a les Terres de l'Ebre, sobretot al Montsià on ja es van patir les inundacions més greus en l'última llevantada. Al Mas de Barberans s'han registrat 133 litres per metre quadrat i a Ulldecona 82, on hi ha hagut acumulacions punta de 20 litres en mitja hora de matinada. Això ha provocat que els barrancs de la plana del Montsià s'hagin desbordat. De fet, no es podia accedir per carretera a Mas de Barberans. El poble ha quedat incomunicat i s'han suspès les classes de l'escola.

Aquestes pluges han arribat quan encara no s'havien acabat de reparar els danys de l'última llevantada. Des de l’Ajuntament de Mas de Barberans, Núria Solé, ha recordat que en l’episodi del passat d’octubre encara es va acumular més aigua.

També s’han hagut de tallar diverses carreteres secundàries tallades pel pas de les rieres. En concret, la carretera entre Ulldecona i els Valentins s’ha tallat per la baixada el barranc i el lligallo de Sant Jaume i la carretera TP3311 a la Galera ha estat afectada per inundacions als punts quilomètric 7 i 18. Un tram de la carretera de la Sènia també ha quedat afectada per acumulació d'aigua, a la zona del Pou Juà. A Santa Bàrbara el pas del Barranc del Pelós per centre del municipi ha inundat carrers i s'ha demanat als veïns que apartessin els vehicles de la zona del Barranquet. També ha sortit el barranc dels Pixadors a l’Aldea i s’ha demanat màxima precaució.

A Tortosa també s'ha hagut de tallar el trànsit per acumulació d'aigua a la plaça Barcelona i l'avinguda de l'Estadi i s’han fet desviaments a la plaça Unió, al barri de Sant Llàtzer, per l'avinguda Canigó. De manera preventiva, s'ha tallat el pas del barranc de la Llet. Durant uns minuts també ha calgut tallar l'avinguda de la Generalitat per acumulació de l'aigua que baixava dels carrers de l'Eixample des de la carretera de la Simpàtica, però ja està reobert al trànsit. Al barri de Ferreries hi ha hagut una inundació important a la zona del carrer del Comerç.

També s’ha produït un ensurt a Benifallet en localitzar-se un cotxe que baixava pel riu i que ha embarrancat entre dos arbres. El vehicle, que estava buit, havia estat arrastrat a causa de la crescuda controlada del riu Ebre, des de l’embassament de Flix.

Protecció Civil insisteix en mantenir la precaució a la carretera, evitar els desplaçament si no són imprescindibles i no creuar rieres i barrancs ni zones inundades. // FOTO SÍLVIA ALARCÓN.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació