PORTADA | 19/10/2018

El temporal deixa més de 240 litres per metre quadrat a Benicarló i més de 170 al Parc Natural dels Ports


Gustau Moreno / Cinta Bonet // BENICARLÓ
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El temporal de llevant ha deixat més de 240 litres per metre quadrat a Benicarló. De fet, les acumulacions d'aigua han estat més importants a les comarques veïnes del nord de Castelló que a les Terres de l'Ebre. En total, més de cent centres escolars han suspès les classes a la demarcació de Castelló. En concret, les fortes pluges a la costa del nord de Castelló han causat problemes a municipis com Benicarló o Vinaròs. Els rius, rambles i barrancs baixen en força, i han afectat camins rurals i carreteres locals, cosa que ha complicat la mobilitat. A més, l'N-340 ha quedat tallada entre Peníscola i Torreblanca.

Per la seua banda, l'estació meteorològica del Parc Natural dels Ports ha registrat 170 litres per metre quadrat després de les fortes pluges que van començar dijous. Aquest divendres s'han anul·lat cinc rutes escolars de manera preventiva al Montsià, tres d'educació especial que van a Amposta i dos a Ulldecona, de primària i secundària. També s’ha recomanat suspendre o modificar les activitats programades per aquest divendres a l'aire lliure a les Terres de l'Ebre ja que la llevantada podia acumular entre 50 i 100 litres per metre quadrat més en algunes zones. Fins al matí, a Ulldecona s'havien acumulat 128 litres per metre quadrat, 88 al Mas de Barberans, 80 a la Sénia, 78 a Alcanar o 73 a Horta de Sant Joan.

D'altra banda, Emergències i Bombers no han registrat trucades per incidències relacionades amb les pluges durant la nit, ni consten carreteres tallades a les Terres de l'Ebre. Ara bé, Protecció Civil alerta que hi ha acumulacions d'aigua puntuals en zones urbanes i també petits despreniments en carreteres secundàries i es recomana màxima precaució. També es recorda, sobretot, evitar creuar zones inundables, torrents i barrancs. Durant el dia s’ha revisat la situació dels barrancs, sobretot els que s'alimenten de les pluges acumulades als Ports. És el cas del barranc de la Galera al seu pas pel Masdenverge. L’aigua acumulada ha tallat la carretera al seu pas per la població del Montsià.

La pluja que ha caigut en les darreres hores a la zona dels Ports ha incrementat notablement les reserves d’aigua al pantà d’Ulldecona. Dijous, abans de començar les pluges es registraven 0,14 hectòmetres cúbics i a les 12:00 hores d’aquest divendres aquesta xifra s’havia elevat fins al 0’48 hectòmetres cúbics. Amb tot, el volum d’aigua embassada continua sent molt baix, un 4’38% del total.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació