BAIX EBRE | 18/10/2018

Roquetes rebaixarà l'IBI el proper 2019


Cinta Bonet // ROQUETES
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L'Ajuntament de Roquetes ha acordat rebaixar l'IBI urbà en un 8% i el rústic en un 11% per aquest pròxim any 2019. L'acord, aprovat en un ple extraordinari amb l'abstenció dels grups de l'oposició, suposarà també, per sisè any consecutiu, la congelació de la resta de taxes i preus públics, així com el manteniment de les bonificacions existents. Segons la regidora d'Hisenda, Tere Moreso, la pèrdua de 166.851,20 euros d'ingressos per la reducció de l'IBI urbà i 33.224,67 pel de rústica es veuran compensades pels majors ingressos derivats de l'última regularització cadastral, que el govern municipal d'ERC i PDeCAT entén com una amenaça per a la pagesia del territori. També s’ha rebaixat un 35,45% la taxa de guarderia rural. Moreso ha dit que les ordenances fiscals són una “proposta responsable” davant la millora sostinguda dels indicadors econòmics.

El portaveu Entesa i Progrés per Roquetes (EiPR), Josep Bertomeu, considera que aquestes mesures s’haurien pogut aplicar abans i amb més criteri social.

El regidor no adscrit, Joaquim Llopis, ha valorat positivament la mesura però ha insistit que en els darrers anys l’IBI ha augmentat fins a doblar-se.

El PSC ha votat a favor. El seu portaveu, Pere Romagosa, ha dit que volia evitar “polèmiques”.

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica i portaveu del PDeCAT, Josep Codorniu, ha explicat que tant aviat ha estat possible el govern municipal ha rebaixat l’IBI.

En el mateix ple extraordinari també es va aprovar una modificació de crèdit per dotar de consignació a dues partides pressupostàries per fer una inversió en el camp de futbol de terra de la zona esportiva, que consisteix en l'adquisició i posterior instal·lació de gespa artificial, i a la vegada preparar els desguassos corresponents per a la posterior pavimentació del camí del davant de les instal·lacions esportives.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació