CULTURA | 28/07/2015

Arqueòlegs troben el tancament de la zona sud del jaciment de l’Assut


Sílvia Alarcón // TIVENYS
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La campanya arqueològica de la URV al jaciment de l’Assut de Tivenys ha acabat complint els objectius marcats. I és que els arqueòlegs han aconseguit trobar el tancament de l’assentament de la zona sud del jaciment. Amb aquesta troballa el poblat es referma com un assentament ibèric força important, amb un urbanisme complex i dels més interessants de les Terres de l’Ebre, segons l’equip d’arqueòlegs.

En concret, i segons ha explicat l’arqueòleg responsable del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la URV, Jordi Diloli, s’ha posat al descobert un mur de delimitació de més de metre i mig d’ample, que actuaria com a muralla i que delimita un passadís d’accés. En aquest espai hi ha diverses escales de pedra, construccions que possiblement eren un dels principals accessos al poblat des de la plana fins al cim del turó.

Cal recordar que abans de la construcció del poblat ibèric hi ha dues fases més antigues. La primera, Assut 0, corresponent al segle VII a.C., i la segona Assut 1, caracteritzada per la construcció d’una gran torre, durant el segle VI a.C. No és fins a finals del segle V a.C. quan comença la construcció del poblat ibèric, que perdura fins a finals del segle II a.C. o inicis del segle I a.C. En aquest sentit, els treballs pretenen recuperar aquest últim assentament, un dels pocs de la zona que manté una ocupació ininterrompuda durant tot aquest període protohistòric.

Les campanyes arqueològiques a l’Assut de Tivenys es van iniciar l’any 2000 i van tenir un fort impuls a partir de l’any 2009, quan el jaciment arqueològic va ser adquirit per la URV. En aquesta edició, els treballs s’han realitzat en el marc del Curs d’Arqueologia de l’Assut, amb l’assistència de 21 estudiants que han compartit les tasques d’excavació amb els investigadors del GRESEPIA.

Es preveu continuar amb les intervencions al jaciment durant el 2016.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació