CATALUNYA | 07/08/2018

Arxivades les denúncies contra els 14 identificats a Móra la Nova, Tivissa i Vandellòs per traure símbols independentistes


G.M. / ACN // MÓRA LA NOVA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El jutjat número 1 de Falset ha arxivat les diligències obertes contra les 14 persones que la matinada del 17 d’agost van ser identificades pels Mossos d’Esquadra per arrencar llaços grocs i símbols independentistes a Tivissa, Móra la Nova i Vandellòs. A més, quatre particulars van presentar denúncia contra ells. Però, en la interlocutòria, el jutjat considera que no concorren els elements integrants dels delictes de danys al mobiliari urbà i furt de què els acusava la policia catalana.

En este sentit, el jutge subratlla que les persones que retiren “símbols polítics” actuen “amb finalitats molt diferents a l’obtenció d’un benefici o avantatge econòmic”, un element que resulta bàsic, diu, per a l’apreciació del delicte de furt. A més, el jutjat relativitza els danys denunciats, que van ser una esgarrapada en un cartell de ‘Municipi de la República Catalana’ i el tall de les cordes on s’hissava una estelada, davant del pavelló firal de Móra la Nova. En tot cas, afirma que pot suposar una infracció de la Llei de Protecció de Seguretat Ciutadana, l’aplicació de la qual no correspon al jutjat de Falset.

Les identificacions es van produir la matinada del 17 d’agost i, sis dies més tard, els Mossos d’Esquadra van lliurar al jutjat de Falset un atestat en què 14 persones constaven com a denunciades per un presumpte delicte de furt i danys. L’atestat es va instruir arran de l’actuació dels agents, i recollia també les denúncies de quatre particulars.

En concret, es denunciava el furt d’una estelada penjada en el pal ubicat davant el pavelló firal del Móra la Nova -valorada en 126 euros-; de dues pancartes ubicades a la façana del consistori; d’una bandera estelada penjada en un pal de propietat privada, ubicat al passeig de Sant Isidre de Tivissa -valorada en 122 euros-; i de dues pancartes, tres llaços grocs de plàstic i estendards situats a la població de Vandellòs -valorats en 110 euros-.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació