PORTADA | 06/08/2018

Neix Ens Toquen la Fibra, una plataforma per un accés digne a internet a la Ribera d’Ebre


G.M. // LA TORRE DE L'ESPANYOL
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Desenes de persones, entitats, empreses i ajuntaments de la Ribera d'Ebre creen la plataforma #Enstoquenlafibra amb la missió de denunciar la manca de connectivitat en aquesta comarca i l’abandonament per part de la Generalitat així com per impulsar el desplegament d'una xarxa de fibra òptica mancomunada entre ajuntaments, empreses i la ciutadania que aporti oportunitats al territori mitjançant l’accés digne a Internet.

Els membres d’aquesta plataforma han redactat un manifest on hi exposen les greus mancances en l'accés a la Internet i les problemàtiques per connectar-se a la fibra òptica de la Generalitat i proposen un pla d’acció entre tots els ajuntaments dels municipis de la Ribera d’Ebre i adjacents (com Bovera).

El manifest es troba en la pàgina https://enstoquenlafibra.cat i consta de quatre punts:

-La creació d’una “Taula per al desenvolupament de les telecomunicacions de la Ribera d’Ebre” amb representants de tots els municipis, amb l’objectiu de crear una troncal de fibra òptica pública i mancomunada, gestionada sota criteris de procomú i que connecti totes les poblacions.

-L’estudi i desplegament d’una Xarxa de fibra òptica pública i mancomunada connectada al punt neutre de la XOC de Móra d’Ebre que arribi a tota la població. seguint el model de la xarxa comarcal XAFOGAR, sorgida del Consell d’Alcaldes de la Garrotxa.

-Constitució d’aquesta taula abans de les eleccions del 2019, amb vistes a iniciar els treballs de forma immediata de manera que es completi el desplegament durant la primera part de la propera legislatura.

-Que, paral·lelament a tot l’anterior, s’estableixi un grup de treball conjunt entre la Taula i la Generalitat per assegurar que l’accés a la XFOCAT i la XOC és viable i efectiu en qualsevol població de la Ribera d’Ebre. I crear un precedent a nivell de país per a que l’accés digne a la xarxa sigui possible arreu del territori català.

També afirmen que el segle XXI l’accés a la banda ampla és tant o més important que les vies de comunicació tradicionals i la manca d’un accés digne a aquesta perpetua l’èxode rural, el despoblament de l’Ebre del talent juvenil més preuat i el desequilibri territorial. "Avui en dia, amb una societat cada cop més digitalitzada, l’accés digne a la banda ampla és un requisit imprescindible per al desenvolupament, social, econòmic i ambiental, que reverteixi en el territori i per a la generació d’oportunitats per a tothom; famílies, empreses, emprenedors, serveis bàsics, agricultores, associacions, cooperatives i a tota la societat en general", assenyalen.

La iniciativa ja compta amb el suport de l’Ajuntament de La Torre de l’Espanyol, de l’Ajuntament de Bovera i, al mateix temps, altres Ajuntaments ja han mostrat el seu interès. Així com també vàries empreses del territori i d’entitats com la Plataforma trens dignes, la Fundació Guifi.net, i els col·lectius Softcatalà i Xnet (famós per facilitar destapar el cas de les targetes black de Bankia) entre d’altres.

Tenen pensat recollir 1.000 signatures durant el primer mes i continuarán la lluita per diferents fronts fins fer realitat l’objectiu de posar les infraestructures digitals al mateix nivell que les zones urbanes.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació