PORTADA | 20/08/2018

Confirmada la pena d’un any de presó a Andreu Curto Baiges


Gustau Moreno // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La secció vuitena de l’Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat la condemna d’un any de presó al jove tortosí Andreu Curto Baiges, com a responsable d’un delicte de danys i un delicte de coaccions, i l’absolució del delicte de desordres públics. El passat 5 d’octubre, va tenir lloc a la Ciutat de la Justícia de Barcelona el judici contra Andreu, per haver participat en un piquet de la vaga general del 29 de març del 2012, contra la reforma laboral.

Els fets van tenir lloc al barri de Sants de Barcelona, quan el piquet passava pel costat de l’Hotel Vinci. El fiscal li demanava quatre anys de presó, sota les acusacions de delicte de danys, de coacció en relació als drets del treballadors i per desordres públics.

Per tant, l’Audiència de Barcelona confirma la sentència dictada pel jutjat penal número 13 de Barcelona, que va imposar-li a Andreu Curto Baiges una pena d’un any de presó i una multa de 4 mesos a raó de set euros al dia, així com el pagament de la responsabilitat civil de 1.268 euros pel delicte de danys. A més, el jove tortosí ha estat condemnat a pagar la meitat dels costos judicials del primer judici, així com la inhabilitació especial per al sufragi passiu durant el temps de la condemna.

Alerta Solidària, la Comissió Antirepressitva de l’Assemblea del Barri de Sants i el Grup de Suport Contra la Repressió de les Terres de l’Ebre han emès un comunicat conjunt en què lamenten que “novament la justícia” està “al servei del capital”. També critiquen que la justícia estiga garantint “la violació dels drets socials i de la lluita sindical”. En este sentit, afirmen que no accepten la sentència, que continuaran defensat els drets socials i denunciant la repressió, i que seguiran fent costat a Andreu Curto Baiges en els dos judicis que encara té pendents del mateix dia de al vaga general del 2012.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació