PORTADA | 06/08/2018

Els terroristes del 17-A es van gravar mentre fabricaven explosius a Alcanar Platja


Gustau Moreno // ALCANAR
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Els terroristes del 17-A es van gravar mentre fabricaven explosius a la casa d’Alcanar Platja, que finalment va saltar pels aires. Això és el que apareix en diversos vídeos als que ha tingut accés el diari La Razón, un cop que el jutge que investiga els atemptats, Fernando Andreu, va decretar l’aixecament parcial del sumari.

De les runes de la casa d’Alcanar Platja, els Mossos d’Esquadra van recuperar una càmera amb una targeta de memòria en què es pot veure els responsables dels atemptats preparant els explosius que no van poder utilitzar perquè el xalet va esclatar la nit del 16 d’agost. Els jihadistes que van perpetrar els atacs a la Rambla de Barcelona i Cambrils havien estudiat atemptar contra la Sagrada Família i el Camp Nou, però també contra Benicàssim i el festival de música reggae Rototom. Però l’explosió d’Alcanar Platja va estroncar els plans dels terroristes i va precipitar els fets posteriors, amb l’atropellament massiu a la Rambla de Barcelona i l’atac amb armes blanques a Cambrils.

La Razón també transcriu els diàlegs entre els joves terroristes, en vídeos que ells mateixos van gravar a la casa d’Alcanar Platja mentre fabricaven i manipulaven els explosius. Es poden escoltar frases com ‘Això us farà molt de mal’ o “aquest és el verí que us posarem, enemics d’Alà”. A les imatges que ha difós La Razón també es poden veure les més de 20 bombones de butà que hi havia al xalet, o el rudimentari sistema amb què fabricaven l’explosiu TATP, que havien escampat al terra d’una habitació, rodejat de ventiladors. També com l’assecaven dins de fundes de coixí o en llençols, penjats a l’exterior de la casa o damunt de cartrons al sol. En total, els Mossos van poder rescatar 80 imatges i 16 vídeos de la memòria SD de la càmera digital, on també hi havia dos arxius il·legibles.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació