CULTURA | 02/08/2018

El Sopar de Lletres homenatja Pérez Bónfill, Carles Santos i la llibreria La 2 de Viladrich


Gustau Moreno // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Unes 130 persones del món de la cultura, la societat i la política de les Terres de l’Ebre i del nord de Castelló van participar dimecres a la nit en la quarta edició del Sopar de Lletres, que enguany Onada Edicions va organitzar al restaurant de l’hotel Corona de Tortosa. Una trobada a mig camí entre la literatura i la gastronomia, amb la voluntat d’aplegar les persones i els agents d’este territori de cruïlla, que participen de manera directa o indirecta en el projecte de l’editorial.

L’editor Miquel Àngel Pradilla va destacar que durant el Sopar de Lletres es van presentar una vintena d’obres d’autors del territori, i que a més es van donar a conèixer diverses notícies culturals.

Durant la vetllada, els diversos autors pujaven a l’escenari i feien les presentacions, més o menys llargues, o més o menys curtes, de les seues obres. Escriptors d’una banda i de l’altra del riu Sénia, com ara Blanca Jovaní, les Germanes Besolí, Carles Castellà, Emigdi Subirats, Joan-Josep Sancho, Vicent Royo, el grup La Deriva, Sergi Cambrils, Alícia Coscollano, Ricard Martí, Manel Ollé, Carme Cruelles, Pedro Manchón o Jesús Maria Tibau. Però la nit va tenir dos moments especials. En primer lloc, l’homenatge al vinarossenc Carlos Santos i al tortosí Manuel Pérez Bonfill, desapareguts durant l’últim any.

En este sentit, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va anunciar que pel setembre hi haurà un homenatge de la ciutat a Pérez Bonfill, que ja s’està preparant amb la col·laboració del col·lectiu DiLlums d’Arts al Forn.

L’altre gran moment de la nit, segurament el més emotiu, va ser l’acte de reconeixement a Rosa Cubeles i la resta de l’equip de la llibreria La 2 de Viladrich, que a Tortosa també regenten Art i Papers, a més de l’espai cultural Guaix d’Amposta. Els encarregats de glossar la trajectòria de la llibreria Viladrich van ser Manel Ollé i Jesús Maria Tibau. L’editor Miquel Àngel Pradilla també va explicar els motius d’este reconeixement.

Durant la nit, també van haver diverses referències a la situació dels presos polítics i els exiliats, així com als fets de l’1 d’octubre, que van motivar els recitals de ‘Versos contra la violència’, que finalment també s’han convertit en un llibre publicat per Onada Edicions.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació