CULTURA | 15/06/2018
Etiquetes de comentaris
Per bruixa i metzinera: la cacera de bruixes arriba al Museu de les Terres de l’Ebre
A.P. // AMPOSTAA partir del 1450, Europa es va veure assotada per una onada de persecucions a la que s'ha aglutinat sota el fenomen de la Cacera de bruixes. Fins a gairebé la fi de l'època moderna, unes 60.000 dones van ser executades sense un judici legítim, acusades de provocar tempestes que arruïnaven les collites, practicar mal d'ull i assassinats, i reunir-se amb el diable.
La pervivència de l'estereotip de bruixa ha perviscut fins als nostres dies, estès a partir de la tradició popular, la literatura i el cinema. Però, qui eren realment aquestes dones? L'exposició Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l'Ebre explica la gestació d'este procés durant l'Edat Mitjana i els rastres que han subsistit fins als nostres dies, posant especial èmfasi en la desconstrucció dels tòpics i analitzant la seua evolució al llarg dels segles.
L'exposició, produïda pel Museu d'Història de Catalunya, compta amb nous panells en la seua itinerància a Amposta gràcies a la recerca duta a terme pel Museu de les Terres de l'Ebre. La mostra s'ha complementat i ampliat amb l'estudi del fenomen en este territori i la seua manifestació a diferents pobles i ciutats, tot incorporant nous processos i noms que permeten identificar un substrat comú arreu del Principat.
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
PUBLICITAT
AL MINUT
Tweets por el @copdull.
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
EN PORTADA
Pallarès: ‘Ha sigut un dels pitjors anys per la mosca negra’.
Més de 27.000 alumnes començaran el nou curs escolar a les Terres de l’Ebre.
Disminueix la creació d’ocupació però augmenta el pes de les mitjanes empreses.
PUBLICITAT