BAIX EBRE | 11/06/2018

Vuit projectes i 2,2 milions per impulsar la innovació a les Terres de l’Ebre


Albert Pascual // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Primera reunió de treball al Consell Comarcal del Baix Ebre, òrgan que coordinarà l'execució del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de la Reserva de la Biosfera. En total la inversió puja a més de 2.220.000 euros, finançada al 50% pels fons FEDER.

En la primera reunió de treball amb els actors implicats, s'ha abordat a com s'executarà i quina serà la governança d'este Projecte d'Especialització i Competitivitat.

Els vuit projectes que s'integren dins d'este PECT EbreBiosfera són la URV, el COPATE, la Fundació Agroterritori, el CENFIM, el Consell Comarcal del Baix Ebre o l'Ajuntament d'Amposta.

L'objectiu del projecte és ser l'eix vertebrador del creixement econòmic de les terres de l'Ebre impulsant la competitivitat, la innovació i l'ocupació. Uns projectes que es desenvoluparan fins al 2020.

Els vuit projectes que integren el PECT EbreBiosfera són els següents:

Observatori socioambiental per a la transferència de dades, l'emprenedoria i l'autoavaluació - URV

Creació d'un Observatori Socioambiental com a instrument de recopilació, sistematització, anàlisi i prospecció d'indicadors socioambientals de les Terres de l'Ebre.

Simbiosi rural: banc de terres i de serveis agraris - COPATE

El sector agrari de les Terres de l'Ebre es caracteritza per una escassa concertació, per una elevada dispersió de les explotacions i per una baixa permeabilitat a la innovació, que dificulta l'adaptació a l'actual entorn competitiu. Aquest projecte proposa la creació d'un banc de terres per facilitar la concentració d'explotacions agràries, la creació d'un banc de serveis agraris i un observatori de la sequera.

Fitoderivats: innovació i cadena de valor agroforestal - COPATE

La biomassa forestal i l'agrícola constitueixen un valuós recurs energètic renovable que disminueix la dependència energètica externa i crea llocs de treball al mateix territori. Aquest projecte consisteix en crear un clúster publico-privat agroforestal a l'entorn de l'aprovisionament, transformació i subministrament de biomassa, de l'enginyeria, i de la instal·lació i manteniment d'equips tèrmics de biomassa. També contempla la creació d'un mapa de demanda i aprovisionament de bioenergia.

Rural Smart Energy - COPATE

Aquest projecte proposa posar les bases per implementar a les Terres de l'Ebre progressivament el model Smart Grid, en el qual tot consumidor potencial pot convertir-se en un productor energètic potencial.

Plataforma per l'impuls del sistema agroalimentari innovador (SAI) - Fundació Agroterritori

Es planteja com a objectiu optimitzar les oportunitats de rendibilitat econòmica i d'estratègia territorial des de la sostenibilitat i la qualitat ambiental.

Creació de dues plataformes generadores de competitivitat en el sector de l'hàbitat - CENFIM

La Plataforma acceleradora de l'Economia Circular (PaEC) vol facilitar l'adaptació de les empreses a un nou model econòmic productiu més eficaç, basat en l'optimització de l'ús de recursos i en mantenir en tot moment el valor màxim dels productes i recursos (reciclatge en cascada).

La Plataforma acceleradora de la Innovació en Producte (PaIP) té com a finalitat incrementar la competitivitat de les pimes que conformen el sector hàbitat mitjançant la potenciació de la innovació en producte.

Creació Fablab Terres de l'Ebre - Ajuntament d'Amposta

El Fablab (Fabrication Laboratory) s'ubicarà a l'edifici municipal del Sindicat d'Amposta i produirà objectes físics amb accessibilitat a maquinària de fabricació digital controlades per ordinador (impressores 3d, làser fresadores) on podran accedir les start-ups i empreses per tal de crear els seus prototips, les escoles amb seus alumnes, les persones per a compartir experiències i coneixements, els inventors per a fer realitat els seus invents, etc.

Plataforma d'Innovació EbreBiosfera - Universitat Rovira i Virgili

Aquest projecte planteja tres actuacions: la creació de l’EbreBiosfera Open Lab, una plataforma d’innovació oberta i espai col·laboratiu per impulsar la innovació a través de la interacció i l’intercanvi de coneixements entre els diversos agents del territori; l’Atracció de Talent, per donar empenta i coordinar accions en marxa que presenten diversos graus de maduració; i la implantació de l’oficina tècnica ‘Regió del Coneixement’, per donar suport a la cerca de finançament públic competitiu per a projectes d’R+D+I.

Coordinació del PECT EbreBiosfera – Consell Comarcal del Baix Ebre

Coordinació i seguiment del PECT EbreBiosfera per aconseguir els objectius plantejats.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació