RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 24/05/2018

Acuamed ja pot reprendre la descontaminació del pantà de Flix


ACN // FLIX
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La societat estatal Acuamed ja té el camí lliure per reprendre les obres de descontaminació de l'embassament de Flix, en la via morta des de fa gairebé dos anys i mig. El govern espanyol ha anunciat que l'empresa pública Tragsa, a qui se li encarreguen els treballs, ha rebut el traspàs de les obres i les autoritzacions ambientals de mans de la UTE Flix Ebre (FCC), que es negava a acabar els treballs i es troba immersa en una investigació judicial per corrupció –juntament amb exdirigents de la societat estatal- en l'execució del projecte. El tràmit es va fer efectiu aquest passat dimarts, 22 de maig. Tragsa, que des de fa uns mesos ja tenia personal destinat a Flix preparant els treballs preliminars, preveu ara iniciar les obres de forma efectiva en unes setmanes. Així li ho han comunicat a l'Ajuntament de Flix els màxims responsables d'Acuamed. L'alcalde, Marc Mur, ha celebrat la notícia i en declaracions a l'ACN ha reclamat celeritat i les màximes garanties de seguretat per a les actuacions, que es podrien allargar durant un any i mig.

El mateix president d'Acuamed, Francisco Javier Baratech, va comunicar personalment a l'alcalde de Flix la notícia el passat divendres. "Estem satisfets: ens comuniquen l'únic obstacle que hi havia per reiniciar les obres ja s'ha solucionat", ha explicat Mur. "És una molt bona notícia per a Flix que esperàvem des del passat desembre –quan Baratech va anunciar des del mateix municipi la rescissió del contracte i el nou encàrrec de l'obra- que es produís", ha afegit. En la mateixa conversa de fa una setmana, el responsable de la societat estatal va traslladar també que l'inici de les obres sobre el terreny, però, encara haurà d'esperar algunes setmanes. Tot i que Tragsa ja fa mesos que ha enviat personal a Flix, l'empresa pública encara té pendent d'ultimar algunes subcontractacions per poder començar a treballar.

Que s'apliquen les màximes garanties de seguretat passa a ser, ara, una de les principals prioritats de l'Ajuntament. En aquest sentit, Mur ha explicat que el consistori i la societat estatal preveuen reprendre els contactes de forma immediata per posar en marxa, novament, la comissió de seguiment de les obres de descontaminació –amb reunions mensuals entre representants estatals, de la Generalitat i el consistori- així com els mecanismes de supervisió i control ambientals. L'alcalde ha recordat la incertesa arran de l'aturada de les obres i l'esclat del cas de corrupció, que ha mantingut el projecte en la via morta durant dos anys i mig. "No és un plat de gust per a ningú i menys per als veïns de Flix, que veuen que després de molts anys l'embassament continua pendent de la neteja definitiva i que el que havia de ser un exemple d'actuació ambiental encara tenia interrogants a sobre. Esperem que les obres s'inicien sense cap retard i amb totes les condicions de seguretat necessàries", ha remarcat Mur en aquesta línia.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació