MONTSIÀ | 17/05/2018

Jutgen quatre empresaris de la Sénia que abocaven residus tòxics a un pou


ACN // LA SÉNIA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La fiscalia de Medi Ambient de Tarragona sol·licita penes de fins a tres anys de presó pels administradors i gerents de dues empreses de la Sénia (Montsià), per permetre l'abocament en un pou de residus tòxics provinent d'activitats industrials d'ebenisteria. Segons l'escrit d'acusació de la fiscalia a què ha tingut accés l'ACN, les empreses van habilitar una cavitat al recinte de l'empresa on dipositaven diverses substàncies per estalviar-se les despeses del tractament establert per llei. En les inspeccions dutes a terme pels Agents Rurals es van descobrir diversos bidons i es va constatar que els productes s'havien infiltrat al terreny. De les mostres analitzades se'n va desprendre la presència de diversos contaminants, entre els quals toluè i xilè que, segons l'Institut Nacional de Toxicologia, "suposen un greu risc d'afecció a la qualitat de l'aigua" que hi puga entrar en contacte. La vista contra els quatre processats se celebrarà aquest divendres al jutjat penal de Tortosa.

Les empreses, Moblec SL i l'auxiliar Efe Natural 2006, desenvolupaven activitats relacionades amb l'ebenisteria a la carretera d'Ulldecona, al terme municipal de la Sénia. Segons el fiscal, l'activitat industrial requeria l'ús de productes tòxics, especialment pintures, vernissos i dissolvents. Els dissolvents eren reciclats a la mateixa empresa un nombre limitat de vegades. No obstant això, la capacitat de la recicladora era limitada i, "amb la finalitat d'evitar despeses en el tractament idoni de la totalitat dels recursos tòxics generats, els acusats van adoptar la pràctica de disposar que les restes fossen ocultades en una cavitat subterrània construïda a tal efecte, en data no determinada, aproximadament a mitjan 2008".

Així, com a conseqüència d'una inspecció i registre efectuat a les empreses el 17 de juny del 2013, es va conèixer que els residus dels productes químics utilitzats es dipositaven en bidons de 200 litres, alguns sense etiquetar, que es trobaven en uns recintes ubicats a l'exterior de les instal·lacions. En un petit magatzem sense portes van ser localitzats uns altres 34 bidons de 20 litres de pintures i vernissos i tres bidons buits de 200 litres. Davant del magatzem, també van aparèixer set bidons de 200 litres, tres dels quals estaven plens i hi figurava la inscripció "dissolvent brossa".

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació