PORTADA | 16/05/2018

Embarguen els comptes del setmanari L’Ebre per les suposades injúries a l'alcalde de Batea


Redacció // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La jutge del jutjat d’instrucció número 5 de Tortosa ha decretat l’embargament dels saldos, comptes bancaris i altres dipòsits bancaris del setmanari L’Ebre, del responsable del seu consell editorial, Josep Maria Arasa, i del seu editor gerent, Joaquim Rambla. El motiu d’aquesta mesura és que el jutge els havia requerit la presentació d’una fiança conjunta i solidària de 50.000 euros, un cop que va decretar l’obertura del judici oral per un suposat delicte continuat de calúmnies per escrit i amb publicitat, arran d’una denúncia de l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella. Segons la documentació a la qual ha tingut accés Canal 21 Ebre, el jutjat reclama 50.000 euros a cadascun dels encausats, així com 50.000 euros més al periòdic, com a responsable civil solidari.

Al novembre del 2015, Paladella ja va advertir que arribaria fins al final per restituir el seu honor, després que el setmanari L’Ebre publiqués que la fiscalia veia indicis de prevaricació en la construcció del centre de rehabilitació municipal.

Paladella valorava així aquella informació, a partir d’una querella presentada per la Fundació Terra Alta Segle XXI, l’entitat que gestionava el centre de rehabilitació que l’Ajuntament havia clausurat dos anys abans perquè les instal·lacions no complien la normativa. Anteriorment, el 3 d’abril del 2015, L’Ebre també havia publicat que Batea havia provocat el desviament d’un milió i mig d’euros de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre per pagar les obres de la residència. De fet, l’Ajuntament va presentar aleshores una querella per calúmnies i injúries greus contra el mateix setmanari, que no va prosperar.

Paladella, que en les últimes eleccions va tornar a guanyar amb majoria absoluta, va emmarcar les informacions publicades per L’Ebre en una conxorxa de l’oposició de Batea amb la Fundació Terra Alta Segle XXI i la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, amb l’objectiu d’apartar-lo de l’Ajuntament.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació