BAIX EBRE | 26/06/2015

Curt-redó Film Festival arrenca aquest divendres amb deu propostes audiovisuals


Cinta Bonet // CAMPREDÓ
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Aquest divendres arrenca una nova edició del Curt-redó Film Festival a Campredó, que s’allargarà fins diumenge, 28 de juny. Es tracta d’un festival que va néixer amb la voluntat de donar a conèixer a creadors i realitzadors audiovisuals de les Terres de l’Ebre i que mostra els seus treballs, des de documentals a espots publicitaris o curtmetratges, sovint de temàtiques força diverses. El tret de sortida ha tingut lloc aquest divendres al vespre amb la inauguració de l’exposició fotogràfica “El Delta amb els meus ulls” del jove de Campredó Josep Moreno Mulet, i que consta d’una col·lecció de 15 fotografies, la majoria d’elles inèdites, amb el Delta i els seus valors naturals i culturals com a protagonistes. La inauguració de l’exposició anirà acompanyada d’un maridatge amb vins de la Cooperativa Sant Josep de Bot de la DO Terra Alta.

Ara bé, la mostra s’inaugurarà oficialment a les 22 hores amb un homenatge al poeta Joan Gras, amic del festival Curt-Redó, i que va morir fa unes mesos amb només trenta anys. Tot seguit es podrà visualitzar l’spot publicitari “Ribera d’Ebre, l’has de conèixer”, i l’audiovisual “Real Madrid-Cornellà” del realitzador campredonenc Josep Gutiérrez. Aquest últim explicar les bambolines de l’enfrontament de la Unió Esportiva Cornellà amb el Real Madrid a la Copa del Rei de l’any passat. També es projectarà “Terra guanyada”, el documental dirigit pel mataroní Sàgar Malé que indaga en la tradició de la jota cantada al Delta de l’Ebre; i “Buda, l’illa del Delta”, el documental de l’ampostí Santi Valldepérez sobre un dels espais naturals més fràgils del delta de l’Ebre.

Dissabte, també a partir de les 22 hores, es podrà veure dos projeccions del campredonenc Germán Machí. Es tracta de “Eden”, un curtmetratge introspectiu sobre la relació de parella, els límits de l’amistat, el sexe i el parany de les drogues; i “Landscape”, on junt amb Ramon Aixendri, es fa una reflexió satírica i dramàtica sobre el sentit de la vida i la concepció de la mort. Un curtmetratge premiat en la secció 48 hores del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada.

També es podrà veure un audiovisual sobre la cursa de muntanya Trencacims de Paüls d’aquest 2015 de la mà del tortosí Joan Marc Escudero; “El viatge”, un documental que s’endinsa en el Festival Deltebre Dansa per part del realitzador Albert Vidal; i “El moment, un viatge a la terra del cerç” un documental del paisatge de la Terra Alta de la realitzadora Elisenda Trilla. Es tracta d’un retrat optimista d’un món rural il·lusionat.

Ja diumenge, darrer dia del festival, se celebrarà la cerimònia de clausura de la 8a edició del Curt-redó Film Festival amb l’entrega dels guardons al millor llargmetratge, al millor curtmetratge i el premi del públic. Totes les projeccions es realitzaran a la plaça Tomàs Cardona de Campredó.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació