RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 23/06/2015

Un prestigiós productor musical dóna suport al Sirga Festival


Cinta Bonet // FLIX
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El prestigiós director d’orquestra i productor musical, Xavier Güell, impulsor entre altres de les plataformes Musicadhoy i Operadhoy, des de les quals promociona i dóna suport a la música contemporània més actual i de nova creació, ha fet una clara mostra de suport al festival Sirga. Músiques de Recerca i de Patrimoni, que se celebrarà del 4 al 18 de juliol a Flix i a diversos municipis de la Ribera d’Ebre i de la Terra Alta. Concretament, Güell estarà present al Sirga Festival on presentarà el seu llibre La Música de la Memoria, una novel·la que permetrà als amants de la música i al públic en general conèixer de ben a prop els set genis de la música més grans de tots els temps: Beethoven, Schubert, Schumann, Brahms, Liszt, Wagner y Mahler. El directora del Sirga Festival, Joan Bagés, ha destacat que la presència de Güell al festival és un primer contacte amb voluntat de futur i obre una relació que pot tenir una certa continuïtat entre el festival i les plataformes de promoció de la música contemporània creades per Güell.

Aquesta és la segona edició del festival Sirga, un esdeveniment musical de caràcter internacional que per uns dies convertiran Flix i altres municipis de la Ribera d’Ebre en capital de la música contemporània instrumental, el free-jazz, l’electroacústica i l’experimentació sonora. Entre els grans noms que participaran enguany en aquest certamen cal destacar el del compositor anglès Richard Barrett, qui sovint treballa amb elements extra-musicals com puguin ser les obres literàries de Samuel Beckett o la pintura de Roberto Mata. A Flix oferirà una Master Class i a més estrenarà una obra composada expressament per al Sirga Festival per a l’Schreck Ensemble, un grup de música holandesa, que interpreta i comissiona música electroacústica i que també tindrà una presència important dins el segon Sirga Festival. Altres noms destacats que vindran a Flix són el violoncel·lista belga Arne Deforce o el col·lectiu de música acusmàtica Alcôme de França, que ja hi va ser l’any passat.

Entre les novetats més importants d’enguany hi ha la incorporació de nous espais a Flix com el mercat municipal, on es farà un sopar concert amb música electrònica, projeccions i tast de vins; i l’ermita. I fora de Flix, com el castell templer de Miravet, on hi haurà un concert del col·lectiu Alcôme amb el seu dispositiu de difusió electrònica de més de 20 altaveus i amb projeccions a la façana del castell; també s’incorpora l’espai històric Ca Don Joan de Vinebre; els carrers de Riba-roja d’Ebre i l’església del Poble Vell de Corbera d’Ebre, on els músics Antony Maubert i Edith Alonso oferiran un concert a duo d’improvisació electrònica amb vídeo inspirat en les Brigades Internacionals.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació