CULTURA | 16/01/2018
Etiquetes de comentaris
Primer acte dels 15 anys de la Fira del Llibre Ebrenc
G.M. // MÓRA D'EBREEnguany la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre compleix 15 anys, i per commemorar-ho l'organització celebrarà un acte especial cada mes. El primer tindrà lloc aquest cap de setmana amb la presentació a les tres llibreries de referència de la Fira de l’última novel·la de Miquel Esteve, 'No deixis mai de mirar el cel'. Una novel·la negra "impecable i original" que es presentarà en una de les activitats especials de la Fira del Llibre Ebrenc amb l’Institut Ramon Muntaner i les tres llibreries de referència treballant plegats: Llibreria Bassa de Móra d’Ebre (divendres 19 de gener a les 19.30 hores); Guaix d’Amposta (dissabte 20 de gener a les 12.30 hores); i Viladrich de Tortosa (dissabte 20 de gener a les 19.30 hores). En aquest tour literari ebrenc d’un cap de setmana, hi intervindrà parlant del llibre l’escriptora barcelonina Núria Pradas, autora de 'Somnis a mida', que acompanyarà Esteve a les tres llibreries per desvelar algunes claus de l’obra.
"Aquesta presentació és una bona manera de començar l’any especial de celebració dels quinze anys. Miquel Esteve és un dels nostres escriptors més estimats i ha crescut amb la fira”, ha argumentat Montse Pineda, directora de la Fira del Llibre Ebrenc. També hi haurà novetats en aquesta edició del 2018, com ara que comptarà amb un dia més i s’obrirà dijous a la tarda, divendres i dissabte tot el dia i es tancarà diumenge a migdia (del 24 al 27 de maig). I, sobretot, un canvi d’ubicació, ja que s’instal·larà a la plaça de Dalt, més cèntrica comercialment, per crear un circuit senyalitzat que unirà els diversos espais i sumarà més llocs emblemàtics. La literatura, doncs, envairà els carrers de Móra d'Ebre al cent per cent.
Tres lustres de DO
Tres lustres d’una denominació d’origen literària pròpia, amb seu a Móra d’Ebre, que va iniciar el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, i que ha projectat dins i fora de les Terres de l’Ebre autors i obres de qualitat amb segell ebrenc sense complexos. El riu Ebre com a pretext cultural i no només com a accident geogràfic: a través del món del llibre, l’Ebre també influeix en la història, l’economia i sobretot en el tarannà de la gent que hi viu a la vora. Per tant, també marca la literatura que s’hi crea.
Trobada obligatòria amb olor de llibre i riu. Trobar literatura dels clàssics ebrencs com Bladé, Moncada o Arbó, i de les noves fornades com Esteve, Rojals o Todó, tot barrejat amb una olor de llibre i de riu única, és el seu gran valor. Envoltar-se d’escriptors, editors i llibreters és un goig que la Fira ha normalitzat a les Terres de l’Ebre. “És una plataforma importantíssima per als escriptors ebrencs, no només per la difusió sinó també pels contactes que hi podem fer. No és només un aparador sinó un organisme viu que alimenta el món literari des del lector fins a l’editor”, apunta l’escriptor de Móra la Nova Miquel Esteve, que l’ha viscuda des dels inicis, primer com a lector àvid, i després com a escriptor decidit a compartir l’experiència creativa. “Ha sabut cohesionar la literatura ebrenca i l’ha projectat no només aquí sinó a la resta del país”, conclou Esteve.
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
PUBLICITAT
AL MINUT
Tweets por el @copdull.
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
EN PORTADA
Pallarès: ‘Ha sigut un dels pitjors anys per la mosca negra’.
Més de 27.000 alumnes començaran el nou curs escolar a les Terres de l’Ebre.
Disminueix la creació d’ocupació però augmenta el pes de les mitjanes empreses.
PUBLICITAT