TORTOSA | 15/06/2015

Bel és investit alcalde de Tortosa per tercer cop consecutiu


Sílvia Alarcón // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El convergent Ferran Bel ha estat investit per tercer cop alcalde de Tortosa, amb els vots a favor dels regidors de la federació nacionalista i el vot en blanc dels regidors d’ERC. La resta de grups municipals van votar, com ja estava previst, als seus respectius candidats. La constitució de l’Ajuntament es va celebrar aquest passat dissabte al migdia en un ambient de tranquil·litat i sense sorpreses d’última hora, després de l’anunci dies abans de l’acord entre convergents i republicans. El plenari el van seguir desenes de persones i familiars dels regidors, on cal destacar la presència nombrosa de militants de la CUP de Tortosa.

En el seu primer parlament després de la investidura, Bel va anunciar algunes de les línies de treball a seguir durant aquest mandat. En aquest sentit, l’alcalde de Tortosa es va referir a l’elaboració conjunta del Pla d’Actuació Municipal (PAM) i va defensar el reglament de participació ciutadana. Com a repte, Bel es va proposar ‘reformular’ la gestió dels serveis sanitaris municipals.

En relació amb l’acord de governança estable entre CiU i ERC, el candidat republicà a Tortosa, Josep Felip Monclús, es va defensar de les crítiques per part de les altres formacions i va apel·lar a la ‘responsabilitat’ per haver donat aquest pas.

En relació amb això, el candidat de Movem Tortosa, Jordi Jordan, va aprofitar el seu parlament per tornar a retreure a ERC la seva negativa a crear un pacte d’esquerres per a la ciutat, amb la suma dels vots de Movem Tortosa, ERC i el PSC.

Per la seva part, el candidat del PSC de Tortosa, Enric Roig, va explicar que treballaran per una ‘oposició constructiva i propositiva’ i buscaran el consens en ‘tot allò que sigui positiu per a la ciutat’.

El discurs més crític va anar a càrrec del candidat de la CUP, Xavier Rodríguez, qui va carregar de forma contundent contra el govern de Ferran Bel. Rodríguez va lamentar ‘profundament’ que s’hagi cedit l’alcaldia ‘en nom de la independència’ a ‘una persona que representa l’autoritat i la manca de polítiques socials’.

Per últim, el candidat del PP a Tortosa, Xavier Dalmau, va exigir una resposta institucional a l’abstenció en les passades eleccions municipals, que va superar el 40%.

En clau nacional, els reptes de país van ser motiu de justificació del pacte amb ERC que ha permès a CiU tornar a ocupar l’alcaldia per tercer mandat consecutiu. Així, Bel va afirmar que han configurat aquest acord de govern estable pensant en el ‘que necessita la ciutat i el país’. En aquesta línia, durant la presa de possessió els caps de llista de CiU, ERC i Movem Tortosa van anunciar que ‘es posen a disposició del Parlament, del Govern i del president a partir de les eleccions del 27 de setembre per treballar per poder exercir el dret a l’autodeterminació’.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació