PORTADA | 04/06/2015

Càritas destina més de 2 milions d'euros per ajudar 12.714 persones de la Diòcesi de Tortosa


Maria Acosta // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Càritas Diocesana de Tortosa ha fet públic l’informe anual del 2014, amb motiu de la Solemnitat de Corpus. Durant aquesta campanya la comunitat de Càritas ha destinat 2.031.823 euros a l’atenció de 12.714 persones de 3.912 famílies. Pel que fa a aquestes accions d’ajuda i acompanyament, un 83% d’aquests diners van estar destinats a l’alimentació, la roba o el calçat. Un 7% a l’atenció mèdica i un 6% a l’acollida. Altres àmbits d’intervenció han estat l’habitatge, l’educació o l’ocupació. Tot això és gràcies a 12 programes d’ajuda i 18 projectes desenvolupats, com poden ser el projecte Valentina, el Recolzament escolar o el projecte Menjador, repartits en 33 Càritas parroquials o interparroquials i amb la participació de 737 voluntaris.

Però Càritas Diocesana denuncia que no és suficient, ja que amb la situació econòmica actual ha augmentat la desigualtat, així com també l’exclusió social. També ha incrementat la dualització i polarització social entre pobres i rics, i la cooperació internacional ha reduït el seu pressupost. El secretari de Càritas Diocesana, Agustí Adell, ha destacat que tot i els missatges de recuperació econòmica, les xifres macroeconòmiques no deixen entreveure aquest panorama.

Aquestes dades s’han compilat dins d’un Pla Estratègic, un projecte d’orientació per marcar el full de ruta de les accions i projectes de Càritas. El delegat episcopal de Càritas Diocesana, mossèn Carlos París, ha explicat que aquest itinerari diocesà pretén posar en valor la missió de l’entitat i obtenir perspectives de futur.

Aquest pla està dividit en una sèrie d’estratègies i objectius, com són la comunitat cristiana, l’atenció i acompanyament sòcio-caritatiu, la presència i transformació social, el desenvolupament de persones i la coordinació, organització i gestió.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació