PORTADA | 13/08/2015

Dies de festa major a moltes poblacions de les Terres de l’Ebre


Sílvia Alarcón // AMPOSTA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Aquest dijous a la nit arrenquen un gran nombre de festes majors a les Terres de l’Ebre. Així, una part important d’ebrencs i ebrenques participaran durant els propers dies d’un seguit d’activitats culturals, festives i lúdiques organitzades des de les regidories de Festes, però on també tenen un pes important les entitats i associacions de cada municipi. En gran part d’aquestes poblacions, els plats forts de les festes seran les nits de ball i les activitats taurines, així com els dinars i sopars populars on la paella, la fideuà o els estofats seran alguns dels plats estrella.

Una de les poblacions que aquest dijous ha iniciat les festes majors és Amposta, amb un concert de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Aquest no serà l’únic grup que pujarà a l’escenari ja que els Catarres, Pepet i Marieta o grups ebrencs com El Mafio també actuaran per festes. En aquestes festes majors 2015 també hi destaca l’acte de commemoració dels 100 anys del pont penjant, que se celebrarà el dissabte dia 15 d’agost i hi participaran les poblacions d’Amposta i l’Aldea. Així ho ha explicat durant una entrevista a Canal 21 Ebre, el regidor de Festes, Ramon Bel.

Precisament l’Aldea també enceta aquest dijous les festes majors. Ho ha fet amb la sortida del bou capllaçat i la baldanada popular. En els propers dies, l’Aldea comptarà amb moltes activitats taurines, concerts de festes i activitats dirigides per a tots els públics. La regidora de Festes de l’Aldea, Montse Mola, ha explicat les principals novetats que es viuran durant els 10 dies de festa major.

Una població que aquest passat dimecres va iniciar les festes majors és Deltebre, que s’allargaran fins al proper 25 d’agost. En aquest cas també destaquen les activitats taurines, així com les festes joves i els dinars populars. En una entrevista a Canal 21, el regidor de Festes de Deltebre, Carlos Serra, ha fet una crida a la participació de tota la població en aquesta cita festiva.

A la Ribera d’Ebre, són Garcia i Darmós les poblacions que viuran les seves festes majors. En el cas de garcia, tenen lloc del 13 al 17 d’agost i destaquen els tradicionals i emblemàtics Correfocs. En el cas de Darmós, que està de festes del 13 al 16 d’agost, destaca la particular ‘festa dels platets’, on es podran degustar els millors aperitius de la població.

A la Terra Alta aquest dijous també s’han encetat les festes majors a la població de Bot, amb la II Jornada ‘Vi i solfa’. Una altra activitat destacada que es viurà durant aquests dies és el tradicional sopar de la cabra o el partit de futbol entre el Bot i l’Ascó.

Per últim, ja dissabte dia 15 les Cases d’Alcanar començaran unes festes majors que s’allargaran fins al 23 d’agost, on són destacables les activitats culturals i les diferents exposicions previstes.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació