CULTURA | 04/08/2015

El Museu de les Terres de l’Ebre acull una exposició sobre col·leccionisme


Sílvia Alarcón // AMPOSTA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Fins al 20 de setembre el Museu de les Terres de l’Ebre acull l’exposició ‘Col·leccionar passions. Jesús Bru i el Grup d’Estudi i Recerca del Patrimoni de Vilalba’. Es tracta de la primera de les exposicions del nou cicle destinat a divulgar el paper de particulars i col·leccionistes d’arreu de Catalunya en conservar el patrimoni cultural català, que organitza la Xarxa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya.

Aquesta mostra recull el treball de dècades de Jesús Bru i el seu company Josep Maria Ubiergo, i també del Grup d’Estudi i Recerca del Patrimoni de Vilalba, en la preservació del patrimoni etnològic de la Terra Alta i el Matarranya. En declaracions a Canal 21 Ebre, un dels autors de l’exposició, Jesús Bru, ha destacat la importància del col·leccionisme en la seva contribució al patrimoni popular.

Jesús Bru va néixer a Vilalba dels Arcs. De molt jove, es trasllada a Barcelona on crea un taller de restauració. No va ser fins al seu pas per Sentmenat que coneix a Josep Maria Ubiergo, que va ser decisiu per fomentar la seva passió pel col·leccionisme. La seva relació amb Vilalba dels Arcs va ser constant, així com la seva col·laboració amb el Grup d’Estudi i Recerca del Patrimoni de Vilalba. En aquesta població Jesús Bru ha intervingut en diferents restauracions, com les claus de volta de l’església de Sant Llorenç, la volta de Santa Maria de Gràcia o el Crist de l’ermita de Berrús. De les seves col·leccions, cal destacar no només la seva diversitat tipològica, sinó també la geogràfica.

El 2014 el Museu de les Terres de l’Ebre i Jesús Bru van signar un conveni per ingressar al fons del Museu un centenar d’objectes de les seves col·leccions, entre les que es troben estris domèstics, eines del camp, peces d’indumentària, entre d’altres.

Pel que fa a la col·lecció del Grup d’Estudi i Recerca del Patrimoni de Vilalba, en destaquen els materials arqueològics de diferents èpoques, que procedeixen d’onze jaciments diferents.

L’exposició es pot visitar fins al proper 20 de setembre.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació